vrijdag 1 februari 2013

Pinterest 3.
En ja hoor, via mijn gmail ben ik er toch gekomen, ik heb een account bij Pinterest!!
Zelfs een profielfoto geplaatst en borden aangemaakt. Daarna natuurlijk gepind. Tot mijn grote verrassing zag ik enkele collega's, die ook al een account hebben. Sommigen met alles erop en eraan en anderen die nog niets gepind hebben.
Nu ben ik nog op zoek naar een manier om mijn eigen foto's op Pinterest te zetten. Ik heb al een bord Sauerland gemaakt en kan ook wel pins vinden daarover, maar mijn eigen foto's zijn natuurlijk leuker!!
Zomaar een link toegevoegd. http://www.fler.cz/zbozi/kvetinova-broz-1690473
Ik denk dat Pinterest wel werkt voor een bibliotheek. Er stonden in het openingsverhaal zoveel leuke voorbeelden, dat de bieb er wel wat mee zou kunnen. Ook wij hebben workshops, de 100 talenten, leuke inrichting, kamercommissies, lezingen, enz. Genoeg inspiratie dus.

2 opmerkingen:

sandra444444 zei

Heb even naar je pagina gekeken. Leuk begin. En nou door naar Sauerland!

Unknown zei

Allereerst mijn complimenten, de aanhouder wint.
Samen met jou denk ik ook dat er genoeg mogelijkheden zijn om dit visuele sociale netwerk in te gaan zetten voor een bibliotheek. Het zou een mooi onderdeel kunnen vormen van jullie sociale gereedschapskist. Zorg dat bij al jullie digitale uitingen voor goed en aansprekend fotomateriaal en pin die direct op Pinterest. Op die manier komen Pinterestgebruikers in aanraking met jouw foto's en kunnen ze doorklikken naar jouw blog of website waar de afbeelding wordt gebruikt. Zo krijg je naams- en merkbekendheid en laat je zien wat er gebeurt in jouw bibliotheek.