donderdag 21 februari 2013

Lokaal Sociaal

Ik ga regelmatig naar Cafe Lokaal in Heemskerk waar ik dan heel sociaal bezig ben!!
Maar goed, dit was even niet serieus.
Wel serieus is het feit dat nog maar weinig collega's van de Verdiepdingen dit onderwerp beschreven hebben op hun blog. Zien ze dit niet zo zitten?
Nadat ik het stuk gelezen had, was mijn eerste reactie, he nee, dit ga ik niet doen. Ik snap wel dat het voor bedrijven, c.q. instellingen heel wat goede contacten op kan leveren en ik weet ook van collega's die regelmatig contacten hebben met scholen en instellingen, maar of ze dat dan ook digitaal doen, weet ik eigenlijk niet. Afspraken maken gaat vaak nog telefonisch en dat lijkt dan makkelijker, omdat je dan meteen met die ander kunt schuiven in datum en tijd bijvoorbeeld. Anders wordt het maar een heen en weer gemail.
Ik ga graag met mensen in gesprek, maar dan gewoon fysiek. Werk af en toe met Facebook en ik ben zeker geen twitteraar. Weet zeker dat er mensen zijn die dgitale contacten een geweldig fenomeen vinden, maar het is niets voor mij.
Iedereen veel succes.

1 opmerking:

Unknown zei

Ja even serieus ;-) Wat je daar in de kroeg doet, ik doe een gok, is praten, nieuwtjes en wetenswaardigheden uitwisselen, netwerken, misschien iemand vanuit je professie een goede raad geven, helpen, met een ander in contact brengen, etc. In de traditionele zin heel vanzelfsprekend. Waar het in dit ding om gaat is dat het net zo vanzelfsprekend is om die rol ook digitaal te vervullen. Om je digitale voelhorens en netwerk ook digitaal op te bouwen. Te weten wat er speelt en bij te dragen in de discussie en oplossingen te biedn. Mensen te helpen en samen te brengen.