dinsdag 20 november 2012

Google+

                                                      Hoi Len. Welkom bij Google+, we zijn blij dat je er bent.
Dit is toch een leuk begin, wanneer je je aanmeld bij Google+. Dan heb je meteen zin om door te gaan :-) Ik heb een kring van cursisten gemaakt en inmiddels staan daar 4 mensen. Ik moet nog uitvogelen
hoe ik de anderen van de Verdiepdingen uit moet nodigen. (Deed er zojuist nog 3 bij, maar die collega's hebben nog geen Google+). Naast de kring Cursisten heb ik ook Eten en drinken, Entertainment en Nieuws aangeklikt.
Toen ik vandaag mijn Google+ bekeek stond daar zoveel op, dat ik er meteen weer een heleboel volgers uitgegooid heb.
Veel van de berichten waren ook in het Engels en dat wil ik helemaal niet. Toch wel gefilterd ..., op mijn manier, dus wel een beetje aan Content Curation gedaan.
Het lijkt inderdaad op Facebook en toch is het anders. Waarom zou dit medium voornamelijk door mannen worden gebruikt?
Hangout lijkt me wel nuttig, maar ik zou zelf niet een videochat beginnen.
Sparks ga ik nog proberen en een smartphone heb ik niet, dus Huddle kan ik niet gebruiken.
Alle medecursisten: tot ziens bij Google+

woensdag 7 november 2012

Veranderingen!

Nu ik toch bezig ben: zelfs wanneer ik gewoon maar mijn blog opstart, komen er al allerlei andere zaken naar voren via Blogger, waar ik helemaal niet om gevraagd heb. Blogger wil verandering zus of zo en ik wil dat niet! Dan ben ik al heel snel geneigd om maar af te sluiten en wat anders te gaan doen. Een boek lezen of zo...:-) Ben ik nu de enige die zo kortzichtig denkt, of hebben meer van mijn collega's hier "last" van?
Content Curatie ??

Geen idee wat ik hiermee moet of wil. Ik heb de hele verhandeling doorgelezen, verschillende links bekeken, maar ik kan me er wat betreft mijn eigen werk geen voorstelling van maken. Ook de pagina's van de bibliotheken Enschede en Leeuwarden doen me niets.
Ik wil niet iemand zijn die doorlopend relevante informatie over een bepaald onderwerp vindt, beoordeelt, verrijkt en deelt met mijn omgeving. Na een "herfstvakantie" en nu twee weken met 5 logees heb ik niet eens tijd voor fb en twitter, lees nog wel mailtjes, maar dat is het dan.
Ik ben nu eenmaal geen digi-bibliothecaris en zal dat ook niet worden. Mijn werk in de backoffice heeft dit filteren niet nodig en wanneer ik de uitlening "doe" dan communiceer ik face-to-face met het publiek. Als medewerker informatie en advies probeer ik mijn werk zo goed mogelijk te doen en ik laat verschillende mogelijkheden via sociale media wel tot me doordringen, maar ik kan en wil er niets mee. Ik heb gereageerd op de blog van Sipke, waarin hij heel leuk uitlegt, waarom hij wel een pagina aan wilt maken. De contents zijn ook prima, dus... succes!!