woensdag 19 december 2012

Instagram, deel 2.

En vanmiddag las ik in de Telegraaf:

Mede-oprichter Kevin Systrom van Instagram schrijft in een blogpost dat de dienst luistert naar alle kritiek van de afgelopen dagen en dat het alle verwarring weg zal nemen door specifieke onderdelen van het privacybeleid en de algemene voorwaarden aan te passen.

Systrom benadrukt dat Instagram niet de intentie heeft om foto’s van gebruikers te verkopen. De intentie van de vernieuwde voorwaarden was om gebruikers te laten weten dat Instagram wil gaan experimenteren met innovatieve advertenties. Zo zal Instagram als onderdeel van een advertentie bijvoorbeeld profielfoto’s tonen van gebruikers die een bepaald bedrijf volgen. Instagram zal echter geen foto’s tonen die gebruikers geupload hebben naar de dienst.

Wordt vervolgd.....
Instagram.

Leek me een leuk onderwerp, maar mijn mobiele telefoon is alleen om te bellen!
Vanmorgen las ik in de krant het volgende artikel:

Wie van de cursisten heeft al foto's bij Instagram? Zou dit ook werkelijk gaan gebeuren?

woensdag 12 december 2012

Crowd-funding/ -sourcing/ -surfing!

Bijna twee weken niets aan de Verdiepdingen gedaan, alweer 5 logees in huis gehad voor ruim een week, dus dan heb ik wel wat anders te doen.
Vandaag weer eens bij de andere cursisten gekeken en tot mijn verbazing was er maar een enkele bezig geweest zich te verdiepen in de bovenstaande titel!!
Net als Aafke vraag ik mij af: hoe zou het toch komen dat we er veel minder bezig mee zijn, dan de vorige 23 dingen. We spreken elkaar inderdaad minder, soms heb ik ALLEEN koffiepauze en tijdens de uitlening komt het er niet van. Zijn er nog meer redenen...
Leuk om te lezen dat Sipke en twee anderen een heel "strijdplan"  kunnen opstellen, zonder dat ze bij elkaar aan de tafel zitten
Ik heb wel verschillende artikelen gelezen, maar op de een of andere manier blijft er maar zo weinig hangen. Verder zit ik niet in een management- of marketingfunctie. Niet dat het mij niet interesseert, maar als we crowdfunding en crowsourcing voor de bibliotheek willen gebruiken, dan moet er toch wel iemand de kar trekken, die het behoorlijk goed ziet zitten, bijgestaan door een goed onderbouwd plan en gemotiveerde collega's. Ik maak te weinig uren om dit eens goed uit te pluizen. Wat voor een ander gesneden koek is, is voor mij nog vaak abracadabra.
Las net dat we ons gaan bezig houden met Instagram. Misschien heeft dat mijn interesse.
Veel succes allemaal.

dinsdag 20 november 2012

Google+

                                                      Hoi Len. Welkom bij Google+, we zijn blij dat je er bent.
Dit is toch een leuk begin, wanneer je je aanmeld bij Google+. Dan heb je meteen zin om door te gaan :-) Ik heb een kring van cursisten gemaakt en inmiddels staan daar 4 mensen. Ik moet nog uitvogelen
hoe ik de anderen van de Verdiepdingen uit moet nodigen. (Deed er zojuist nog 3 bij, maar die collega's hebben nog geen Google+). Naast de kring Cursisten heb ik ook Eten en drinken, Entertainment en Nieuws aangeklikt.
Toen ik vandaag mijn Google+ bekeek stond daar zoveel op, dat ik er meteen weer een heleboel volgers uitgegooid heb.
Veel van de berichten waren ook in het Engels en dat wil ik helemaal niet. Toch wel gefilterd ..., op mijn manier, dus wel een beetje aan Content Curation gedaan.
Het lijkt inderdaad op Facebook en toch is het anders. Waarom zou dit medium voornamelijk door mannen worden gebruikt?
Hangout lijkt me wel nuttig, maar ik zou zelf niet een videochat beginnen.
Sparks ga ik nog proberen en een smartphone heb ik niet, dus Huddle kan ik niet gebruiken.
Alle medecursisten: tot ziens bij Google+

woensdag 7 november 2012

Veranderingen!

Nu ik toch bezig ben: zelfs wanneer ik gewoon maar mijn blog opstart, komen er al allerlei andere zaken naar voren via Blogger, waar ik helemaal niet om gevraagd heb. Blogger wil verandering zus of zo en ik wil dat niet! Dan ben ik al heel snel geneigd om maar af te sluiten en wat anders te gaan doen. Een boek lezen of zo...:-) Ben ik nu de enige die zo kortzichtig denkt, of hebben meer van mijn collega's hier "last" van?
Content Curatie ??

Geen idee wat ik hiermee moet of wil. Ik heb de hele verhandeling doorgelezen, verschillende links bekeken, maar ik kan me er wat betreft mijn eigen werk geen voorstelling van maken. Ook de pagina's van de bibliotheken Enschede en Leeuwarden doen me niets.
Ik wil niet iemand zijn die doorlopend relevante informatie over een bepaald onderwerp vindt, beoordeelt, verrijkt en deelt met mijn omgeving. Na een "herfstvakantie" en nu twee weken met 5 logees heb ik niet eens tijd voor fb en twitter, lees nog wel mailtjes, maar dat is het dan.
Ik ben nu eenmaal geen digi-bibliothecaris en zal dat ook niet worden. Mijn werk in de backoffice heeft dit filteren niet nodig en wanneer ik de uitlening "doe" dan communiceer ik face-to-face met het publiek. Als medewerker informatie en advies probeer ik mijn werk zo goed mogelijk te doen en ik laat verschillende mogelijkheden via sociale media wel tot me doordringen, maar ik kan en wil er niets mee. Ik heb gereageerd op de blog van Sipke, waarin hij heel leuk uitlegt, waarom hij wel een pagina aan wilt maken. De contents zijn ook prima, dus... succes!!

zondag 28 oktober 2012

Twitter

Leuk plaatje, maar ik ben echt geen fan.

Heb de beschrijving gelezen en ik denk wel dat het voor de bibliotheek van belang zou kunnen zijn. Een activiteit promoten, een vaste tijd voor een chat, maar ik zou zelf niet in dicussie gaan met de andere twitteraars. Het is ook niet iets wat ik graag bij mijn werkzaamheden zou willen hebben bij de bibliotheek.
Ik vind het thuis al lastig om alle retweets steeds bij te houden. Heb wel lijsten aangemaakt, maar dan nog..  Op naar het volgende ding!

dinsdag 16 oktober 2012

Hallo Haagse Toren,

ik ben niet uitgenodigd om jouw blog te lezen. Kun je daar wat aan doen?
Hopelijk lees je de mijne wel :).
Dan ook nog maar een klein filmpje van Janieke eind augustus 2012.

maandag 15 oktober 2012

Kort filmpje over de Waterman/Watervrouw.

zondag 14 oktober 2012

Ding 0, of was dit al 1 ?!

Verdorie, dit is al de derde keer, dat ik dit stukje begin,
ben het iedere keer kwijt. Zie nu het woordje opslaan!
Sinds de 23 dingen heb ik mij op mijn werk natuurlijk wel bezig gehouden met computerprogramma's, maar privé ben ik er niet zo mee bezig. Hoewel, nu ik erover nadenk:
internetbankieren, kaartjes voor trein en vliegtuig kopen, buienradar bekijken of mijn regenpak meemoet, adressen en routes opzoeken, filmpje van Dora en kleurplaten zoeken voor de kleindochters, recepten bekijken, informatie uitwisselen met vriendinnen en nichtjes.... Kan nog wel even door gaan.
Ik ben het nog steeds eens met mijn redenatie na de 23 dingen.
De ontwikkeling van sociale media gaat razend snel (de finish haal je dus nooit!) en ik weet niet of ik zin en tijd heb om dat allemaal te blijven volgen.
Hyves heb ik vervangen door Facebook, maar ik zoek het niet iedere dag op.
Ook heb ik via Flickr wel leuke dingen gedaan met foto's en inmiddels hebben we een Ipad en een Ereader. Waar ik in 2010 op onze rondreis door China, nog dagelijks aantekeningen maakte in een boekje, heb ik afgelopen zomer in Canada de Ipad ter hand genomen. Bijna iedere dag een stukje getypt, wat foto's erbij en aan het einde van de vakantie was mijn reisverslag direct klaar!!
Dat vind ik nou leuk.
Ik denk dat we voor de bibliotheek inderdaad meer met Facebook moeten doen. Ik heb gezien dat er een heel rooster voor gemaakt is, wie wanneer zich moet bezig houden met dit medium. Of het werkt moeten we nog maar afwachten. Hetzelfde gevoel heb ik ook bij Twitter, werkt het wel voor de bieb en wie moet zich daar dan mee bezig houden. Googledocs is vast ook wel wat voor ons, maar ik weet niet of daar binnen onze bieb mee gewerkt wordt.
Ik ben niet helemaal negatief hoor en hoop toch weer een heleboel te leren van deze nieuwe Verdiepdingen. Ik volg ook de andere blogs en lees daarin dat sommige collega's er zo makkelijk over schrijven; ik moet me er nog steeds toe zetten. Wie weet gaat het in de loop van de weken wat beter.


zaterdag 6 oktober 2012

Verdiepdingen

Het is twee en half jaar geleden dat ik wat op mijn blog zette, maar in verband met de Verdiepdingen ben ik mijn blog opnieuw aan het opstarten. Gelukkig had ik alle gegevens van mijn weblog, Hyves, Twitter en Flickr in mijn adresboekje staan. Ja, ja, de papieren versie!! Handig hoor!!
Inmiddels weet ik dat er lastpass bestaat, maar daar heb ik me nog niet in verdiept.
Ik wens mijzelf en mijn collega,s heel veel succes toe met deze Verdiepdingen.