woensdag 2 januari 2013

Mediawijs: nou ik nog lang niet!

Had ik zojuist een heel stuk getypt voor mijn blog, is alles weer weg.....
Overnieuw dus maar.
De uitslag van de Mediawijsheids quiz, die ik heb gedaan, was: Gezakt. Ik had 150 punten, een score van 60% en daarbij de opmerking: u bent nog niet mediawijs genoeg en dat mijn kennis best geupdate mocht worden. Nu, daar ben ik dus mee bezig!!
Daarna ook de MQ-test gedaan. Het onderwerp Games kwam eruit als onder gemiddeld en de andere items gemiddeld. Ook hier valt dus nog wel wat te leren, alleen laat ik Games vallen wat betreft mijn educatie. Ik heb niets met games. Kan niet eens een level halen voor 3-jarigen!!
Ik heb ook nog Klik en Tik en Samen op 't web aangeklikt, maar om in te loggen moet je je eerst aanmelden/registreren. Dan heb ik meteen een bepaalde weerstand en ben huiverig om dat te doen. Gelukkig hebben we 3 (mediawijze) collega's die ons zo'n twee keer per jaar onderwijzen op dit gebied. Ik neem mijn petje voor ze af en ben blij met ze.
Ik denk dat we in de bibliotheek dagelijks bezig zijn met mediawijsheid, zowel voor onszelf als voor onze lezers. Om kennis te kunnen overdragen, moet je wel stevig in je schoenen staan en af en toe heb ik het gevoel dat de mijne nog maar strandslippers zijn. Er gaat nog zoveel langs me heen...
Ik doe mijn best en probeer op de hoogte te blijven.

3 opmerkingen:

Marja zei

Hoi Len, nou getroost: ik ben ook gezakt, ongeveer dezelfde score. Krijg je he als je maatjes ben. Ik heb duidelijk gevoel dat ik overal oppervlakkig kennis mee maak en van verdiepen kan ik nauwelijks spreken. Je ligt in elk geval wel goed op schema.

reiziger zei

Ha Len,
Ook gezakt. Volgens het songfestival krijg ik 160 points en dat betekent 64% goed. Helas, we weten dat er wat aan ons mankeert, we "zitten" niet voor niks op de 11-dingen!

Unknown zei

Het is goed om daar af en toe mee geconfronteerd te worden. Tegelijkertijd is het een illusie om te denken dat je altijd volledig bij kunt blijven. De enige constante is de verandering. Wat niet wil zeggen dat je het er dan maar bij moet laten. Juist door nieuwsgierig te zijn, nieuwe dingen te proberen en na te denken over de toepasbaarheid van deze ontdekkingen voor jezelf, je klanten en je werk, ben je in staat jezelf te ontwikkelen. En die kennisopbouw is waardevol. Zeker als je als vraagbaak wilt dienen voor hen die het overzicht kwijt zijn. Senioren, ouders, ondernemers, bedenk het maar.