maandag 28 september 2009

Samariakloof!!


Via Flickr nog wat leuks gemaakt van een paar foto's van Kreta.


Prachtig weer en een gezellige week!

Ding 22.


Zouden onze leden ook weten van (en willen werken met) de ruimte die 2.0 geeft. Ik snap wel dat de bibliotheek mee moet doen aan allerlei digitale veranderingen, want de leden veranderen ook. De bibliotheek, zoals ik die ken toen ik net begon met werken , is al veranderd en zal over een aantal jaren weer veranderd zijn t.o.v. het nu.

Het engelstalige filmpje bij Ding 22 had wel mooie plaatjes, maar verder had het mijn aandacht niet. Daarna het Bibliothecaris 2.0 manifest gelezen en dat is nog al wat. In een aantal punten kan ik mij wel vinden, evenals in een aantal van de 24 stellingen van Zbdigitaal.

Fijn dat er iemand de moeite genomen heeft om een samenvatting te maken van de engelse teksten. Voor mij leest het nederlands toch prettiger.

Natuurlijk moeten we niet stilstaan, maar ons meteen bezig houden met nieuwe ontwikkelingen, voor je het weet ben je alweer te laat.

Ik ben waarschijnlijk van de oude stempel, want soms gaat het mij te snel. Ik probeer (volgens mijzelf) best wel moeite te doen om mee te gaan met allerlei veranderingen, anders had ik het in het bibliohteekwezen niet zolang uitgehouden.
De foto boven dit artikeltje is een zonnescherm gemaakt van cataloguskaartjes, het komt van Flickr en is gemaakt door Habeas Brulee. Ik vond dit een geweldig hergebruik van oude materialen!!

Ding 21


Ik heb zowel gekeken bij de OBA als bij Worldcat. Ook de cursusaccount gebruikt, maar ik weet niet goed waar ik een lijst voor aan zou moeten maken. My discoveries kom ik wel eens tegen wanneer ik gebruik maak van Zoek en Boek. Ik denk dat ik te weinig uitleenuren maak om deze zaken zeer regelmatig tegen te komen. Ik hou erg van "sociaal"en "delen", maar liever wat persoonlijker dan via allerlei netwerken.
Dit leuke plaatje komt van de volgende site:
Dit heb ik alleen opgezocht om het woordje Discovery. Vond het wel grappig.

donderdag 17 september 2009

Ding 20. Ik heb niet zoveel op met Social Networking. Ik hou mijn Hyves niet eens goed bij, of is dat een verkeerd voorbeeld. Ik heb wel Dizzie bekeken en dat ziet er leuk uit. Ik heb er wat op rondgekeken en stuitte op de volgende booktrailer...


Helaas lukt het me nog niet om dit op mijn blog te zetten. Blijf het proberen.
Verder zie ik er voor het bedrijf niet zo de nut van in. Mensen vinden het persoonlijk misschien wel leuk om van elkaar te horen hoe ze bijvoorbeeld over boeken denken.
Ga hier zelf verder niets mee doen.

donderdag 10 september 2009

Stapeltje boeken

Ding 18.

Stapeltje boeken
Originally uploaded by SuperErnie

Wel gelezen over Librarary thing. Filmpje van Wim de Bie vond ik erg leuk. Ik ga niet nog een account aanmaken; heb er genoeg (van).

Ik houd ook van boeken, bibliotheken en catalogiseren, maar dan voor mijn werk en niet echt als hobby. Nu ik het goed bekijk heb ik ook helemaal niet zoveel eigen boeken thuis. Vermoedelijk leen ik ze regelmatig bij de plaatselijke bibliotheek! Goede instelling!

Ga straks maar weer eens lezen.....

Ding 17

Via www.frankwatching- Photo sharing ben ik terecht gekomen bij Mijnalbum.nl. Flickr kende ik al. Ook bij mijn album wat foto's erop gezet, die ik vond in de map Jeugd. Daarna doorgestuurd naar een aantal mensen.
Mijnalbum.nl is gratis en ik heb mijn normale gmail account gebruikt en mijn wachtwoord, die ik voor alle 23dingen gebruikt hebt.
Dingen doen met foto's en filmpjes vind ik leuk, maar voor het bedrijf zal dat niet al te veel nut hebben, denk ik.
Op naar ding 18.

Nogmaals Hans en Grietje.

Nu nog een goed werkende link!
http://http://ponyo.cinekidstudio.nl/front/gallery/ecard/vsm/173653
Hoera!! Ik weet het weer.

Vettte versie van Hans en Grietje.

Geleerd op een workshop bij Cinekidstudio!

http://ponyo.cinekidstudio.nl/front/gallery/ecard/vsm/173653

Was erg leuk om te doen, zo'n filmpje maken. 5 foto's in 1 seconde, dus voor een filmpje van 10 seconden heb je al gauw 50 foto's nodig en dan nog is het maar een klein stukje wat je kunt laten zien.
Beslist de moeite waard om dit kinderen ook te laten doen.
En misschien jullie ook wel...
Een enthousiaste filmmaakster!!
Hoi beste collega's.
Ik zie bij de berichten, dat een aantal van jullie het einde van de 23 dingen al gehaald hebben.
Ik moet nu snel weer aan de slag, want op dit moment loop ik wat achter.
Heb weliswaar niet stil gezeten, maar dat laat ik later nog wel zien...
Succes voor iedereen met de laatste loodjes!.
Groeten van Len.