woensdag 27 mei 2009



Nu ik het toch over vlinders heb, kan ik jullie laten meegenieten van deze foto. Gemaakt in Bödefeld afgelopen weekend, met mijn eigen cameraatje!
Ding 10: heb de ontdekoefeningen op een rijtje gezet.
-1. Ik lees het liefste in het Nederlands, dus alle engelse uitleg sla ik over. Op de een of andere manier blijven de filmpjes mij irriteren. Kan niet duidelijk aangeven waarom.
-2. Het Delicious account van 23 dingen was leuk om te bekijken. Ik heb twee sites toegevoegd met RSS aan mijn Netvibes.
-3. Wel leuk om eens op de verschillende sites te snuffelen.
-4. Ben dus nu bezig om een blogbericht te schrijven. Zie nog niet duidelijk hoe ik Delicious op het werk zou moeten gebruiken. I.p.v. bijvoorbeeld "vlinders nederland" op te zoeken bij Google, zou je dan in moeten loggen bij Delicious en dan zoeken op deze tags? Of zie ik nu het gebruik van Delicious verkeerd? Op deze manier zou het prive dan ook moeten. Weet nog niet of dit handiger werkt.
-5. Alles wat je toevoegt aan het 23 Dingen account is relevant, want we zijn er toch mee bezig om te leren. Heb zelf vlinders in nederland toegevoegd en het Stayokay hotel in Heemskerk en wie niet geinteresseerd is in vlinders zoekt dan toch niet op de tag!
-6. Een eigen Delicious account aanmaken heb ik nog niet gedaan. Zie er niet het nut van in. (Wie brengt mij op andere gedachten?)
-7. Heeft te maken met nr. 6 en ik ben niet op zoek naar een eigen netwerk en om eerlijk te zijn: ik ben er nu anderhalf uur mee bezig en er ligt nog huishoudelijk werk op me te wachten en een mooi boek. Dan wil ik ook nog proberen om een foto te versturen via mijn emailadres bij Google of Yahoo. Bij Outlook krijg ik mijn foto's niet verkleind.
Al met al ben ik weer aardig bezig met de cursus. Maar goed dat vanmiddag het weer wat minder is anders had ik vast zitten balen met deze opdrachten.
Wens iedereen nogmaals veel succes!!

woensdag 20 mei 2009

Ga thuis proberen
Nu nog het plaatje erbij... Is in de maak, maar vanwege een interne fout kan het nog niet geupload worden. Heb de mail doorgestuurd naar mijn prive adres en dan probeer ik het vanavond nog eens.
https://cex1/exchange/LdeRudder-Pieters/Inbox/JE%20HEBT%20EEN%20BLOG%20AWARD%20VERDIEND.EML/1_multipart_xF8FF_2_rakesh-Kreativ_Blogger.rar/C58EA28C-18C0-4a97-9AF2-036E93DDAFB3/rakesh-Kreativ_Blogger.rar?attach=1

dinsdag 12 mei 2009



Ding 9: Hier wat overdenkingen (of bedenkingen) van mij over Web 2.0.

Ik ben met een heleboel scepsis begonnen aan dit project en tot dusver heb ik het wel aardig gedaan, al zeg ik het zelf. Ik ben niet iemand die dagelijks de computer aanzet om te kijken of er nieuws is op mijn blog, of hyves of wat dan ook. Je eigen blog is pas handig wanneer ook andere mensen er naar kijken, omdat je wat te melden hebt. Daar gebruik ik dan weer wel mijn email voor, zowel thuis als op mijn werk. Onze lezers kunnen nieuwe berichten natuurlijk vinden op onze website.

RSS vond ik lastig om te doen. Weinig leuke sites waar je het icoontje kan vinden. Ik zie er ook niet zo het nut van in, zeker niet prive. Daar heb ik de favorieten voor. Binnen de bibliotheek zou het misschien wel kunnen werken voor onze bezoekers van de website, maar voor teams onderling? Ik heb nog geen overzicht hoe dat zou moeten werken.

Het opslaan, bewerken of delen van foto's vind ik dan weer wel leuk. Ik heb wat dit onderwerp betreft een heleboel dingen gezien, waar ik zeker in de (nabije) toekomst wel wat meer mee ga doen.

Ik heb mij bij de andere zwoegers aangemeld als volger. Verwachten jullie nu van mij ook meer reactie of advies? Voorlopig ga ik gewoon door. Ik klets heel wat af met collega's over de 23 dingen!! Ik wens iedereen heel veel succes!!

Kabouterpuzzel


My creation
Originally uploaded by derudder.len2
Ding 8: ook met deze foto aan het knutselen gegaan. Afdrukken gemaakt voor mijn zussen, versturen als bijlage bij een email en als afbeelding op mijn blog zetten.
Daarnaast nog een leuke badge gemaakt, voor de jarige job van donderdag 14 mei. !! http://www.flickr.com/photos/38087728@N07/3525345915/

Ding 8: iets moeilijker dan een fotolijstje maken, maar dit past wel in mijn straatje. Heb nu op Flickr ook twee sets van afbeeldingen gemaakt. Ben wel een beetje trots op mijzelf.

maandag 11 mei 2009


Ding 8: ik ben begonnen bij fotoaanpassen.nl.

Gewoon eenvoudig een lijstje om een foto maken, kan volgens mij iedereen...

Ga nu iets moeilijkers proberen.

23 dingen 006


23 dingen 006
Originally uploaded by derudder.len2
Kan dus wel...

zaterdag 9 mei 2009

http://www.flickr.com/photos/organize/?batch_geotag=1&ids=3505787754&from_geo=3505787754

Op deze URL heb ik mijn foto's geplaatst. Ze zijn dus nu wereldwijd te zien, waar ik mijn foto's genomen heb!! Dit lukt dus weer wel.
Ding 6 en 7.
Probeer wat van Spell Flickr op mijn blog te zetten, maar weet niet of dit lukt.

woensdag 6 mei 2009

Ding 6 en 7.
Heb op Flickr een paar leuke foto's staan. Weet alleen niet of jullie er via de URL hierboven bij kunnen. Zal er vast eentje verklappen...

http://www.flickr.com/photos/38087728@N07/3505787754/