zondag 10 maart 2013



Exit VerdiepDingen.

Het zit erop. Ik dacht dat er nog twee extra Dingen kwamen, maar nee.
De afgelopen maanden heb ik kennis gemaakt met nieuwe onderwerpen en met onderwerpen die ik al kende en die ik uitvoeriger ging bekijken.
Ieder nieuw item begon ik met een zucht... Meestal meteen doen, dan ben ik er weer voor een week vanaf, zucht...  Ik ben geen fan van de computer, wel van de bibliotheek natuurlijk, maar ik heb toch een heleboel van deze cursus opgestoken.
In ieder geval dat sociale media voor de huidige werkwijze van instellingen niet meer weg te denken is. Het is een noodzaak geworden om je goed te profileren in de samenleving en op deze manier met je omgeving te communiceren.
Verder dat je heel goed op de veiligheid moet letten. Ik werd weer even met de neus op de feiten gedrukt.
Van alle onderwerpen die voorbij kwamen heb ik wel wat opgestoken.

3 Topdingen? Mijn weblog. Deze wil ik aanhouden, zeker tot en met onze vakantie in Indonesie. Deze poppen staan voor de verschillende media met ieder hun eigen gezicht en geluid!
Verder wil ik Facebook blijven gebruiken. Zo heb je vaker contact met verre familie en vrienden en voor mijn werk om mee te helpen de klanten te binden.
Daarnaast vind ik Pinterest leuk om te doen. Lekker snuffelen in wat anderen jou willen laten zien.

Na deze VerdiepDingen kijk ik toch anders tegen bepaalde zaken aan.
De bibliotheek zal het nog zwaar krijgen en ik weet echt niet hoe "onze bieb" er in de toekomst uitziet. Wel denk ik dat het mogelijk is om zaken op regionaal/landelijk niveau te kunnen regelen. Ik zie die kansen echt wel liggen, maar ik zelf heb niet die ambitie om dat op te pikken, maar wellicht zijn er anderen die dat graag doen.
Het gebruik van sociale media voor de bieb vergt tijd en men zal dus iemand die tijd moeten geven om hiermee te kunnen werken.

Daaraan wil ik wel toevoegen dat mijn plan is om volgend jaar te stoppen met werken, maar ik hoop nog heel lang te kunnen genieten van het lezen van boeken!

Mijn tijd wat betreft de VerdiepDingen zit er op. Niet altijd met plezier, maar ik heb het gedaan! Dank je wel, Edo en Rob voor de ondersteuning en mijn collega's voor de nuttige commentaren en hulp. Succes voor ieder die de Dingen nog niet af heeft.



Facebook verdiept.




Ben eerst eens bezig geweest met mijn eigen facebookpagina na het lezen van een uitleg op Pepermunt.nl.  Heel duidelijk, maar ik heb nog niet alles onder de knie. Stuurde mijn tante een bericht en kreeg daarna reactie van een leuk nichtje. Kon iedereen mijn bericht lezen!! In dit geval niet erg, het is familie en er stond niets bijzonders in, maar toch. Heb er weer een heleboel van geleerd en inmiddels wat privacy instellingen veranderd.



Ik denk dat wij binnen de bibliotheek goed bezig zijn met onze facebookpagina. Er is een aardige club collega's die volgens een rooster de pagina beheren. Ik ben in iedere geval blij met ze. Zelf wil ik liever niet in die groep. Op die pagina zie ik 6 collega's die vrienden zijn, maar volgens mijn gegevens heet dat toch Fans. Zelf wil ik er ook bij, maar hoe? Wie helpt mij hierbij? Ik heb de bieb op mijn Facebook wel staan.

Nu nog twee extra, kreeg ik van Carla te horen, maar volgens mij zijn we er!!!!