woensdag 30 januari 2013

Pinterest.
Probeer toch zeker al een half uur in te loggen bij Pinterest met mijn Facebookaccount.
Niets, nada....

donderdag 24 januari 2013

Screencasting.
Wat hebben een aantal van mijn collega's toch goed werk verricht. Ik vind het geweldig wat ze voor elkaar hebben gekregen.
Zelf heb ik naar Screenr gekeken en vond het een prima uitleg. De screencast-o-matic is in het Engels. Die heb ik overgeslagen, want in het gewone Nederlands vind ik het al moeilijk genoeg.
Ik ga dit niet doen.
Ik heb wel eens op een site een screencast bekeken. Die van de NS bijvoorbeeld over hoe je moet handelen met je OV-chipkaart bij een automaat. Die uitleg was heel helder.
Ben blij dat er mensen zijn, die dit screencasten doen.
Wel ben ik gaan zoeken naar bibliotheken die screencasting gebruiken, Toronto, Shanghai, Groningen, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, maar heb er nog niet eentje gevonden.
Iedereen veel succes.

woensdag 2 januari 2013

Mediawijs: nou ik nog lang niet!

Had ik zojuist een heel stuk getypt voor mijn blog, is alles weer weg.....
Overnieuw dus maar.
De uitslag van de Mediawijsheids quiz, die ik heb gedaan, was: Gezakt. Ik had 150 punten, een score van 60% en daarbij de opmerking: u bent nog niet mediawijs genoeg en dat mijn kennis best geupdate mocht worden. Nu, daar ben ik dus mee bezig!!
Daarna ook de MQ-test gedaan. Het onderwerp Games kwam eruit als onder gemiddeld en de andere items gemiddeld. Ook hier valt dus nog wel wat te leren, alleen laat ik Games vallen wat betreft mijn educatie. Ik heb niets met games. Kan niet eens een level halen voor 3-jarigen!!
Ik heb ook nog Klik en Tik en Samen op 't web aangeklikt, maar om in te loggen moet je je eerst aanmelden/registreren. Dan heb ik meteen een bepaalde weerstand en ben huiverig om dat te doen. Gelukkig hebben we 3 (mediawijze) collega's die ons zo'n twee keer per jaar onderwijzen op dit gebied. Ik neem mijn petje voor ze af en ben blij met ze.
Ik denk dat we in de bibliotheek dagelijks bezig zijn met mediawijsheid, zowel voor onszelf als voor onze lezers. Om kennis te kunnen overdragen, moet je wel stevig in je schoenen staan en af en toe heb ik het gevoel dat de mijne nog maar strandslippers zijn. Er gaat nog zoveel langs me heen...
Ik doe mijn best en probeer op de hoogte te blijven.