donderdag 8 oktober 2009

Aan tafel!


En nu is het kinderboekenweek en natuurlijk kon ik het niet laten om met foto's wat te knoeien, zoals ik dat zelf noem. Zie hier het resultaat.
We hebben op de Centrale een prachtig snoephuisje staan. Hulde voor de versierders!
De tweede foto van rechts is de
SPEKKIE EN SPROETENTAART. Ik vond het gewoon leuk om voor collega's wat lekkers mee te nemen. Volgende week een ander filiaal? Wie weet.
Vanmiddag nog een paar kinderboeken gekocht.
Koekjes! van Ted van Lieshout en met prachtige tekeningen van Sieb Posthuma, De kindereter van Mathilde Stein en Mies van Hout en De Kleurentrein, een lintjes- en uitklapboek vol kleur. Er liggen zoveel mooie boeken in de winkel, dat het nog lastig kiezen was.

zaterdag 3 oktober 2009

Ding 23, de laatste!!!



Hoera, de finish gehaald, maar zoals dit leuke plaatje al aangeeft, ik ben er nog niet!
Wat mij de afgelopen maanden het meeste is bij gebleven, is het gebruik van Flickr.
Dat is echt mijn ding! Lekker knoeien met foto's en leuke afdrukken maken. Ik heb nog steeds Picasa niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen!
Daarnaast is voor mij een wereld open gegaan wat betreft allerlei zoektochten en mogelijkheden met Web 2.0. Ik ben aan deze "cursus" zeer sceptisch begonnen, ik ben nog steeds niet computer verslaafd, maar uiteindelijk is het me toch meegevallen. Ik ben wat zaken tegengekomen, waarvan ik dacht: "Goh, zo kan het ook" en "O, gaat dat op die manier". Ik denk wel dat de bibliotheek op verschillende fronten wat kan gebruiken van Web 2.0., ondanks dat ik zelf nog niet heel enthousiast ben. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Google docs, waar al verschillende bedrijven mee werken. Dat lijkt me nou ook wel wat voor onze bibliotheek.
Voor sociaal netwerken ga ik niet veel tijd vrij maken. Facebook en Twitter zijn niet voor mij weggelegd. Hyves bijhouden en mijn weblog is wel genoeg.
De ontwikkelingen staan niet stil, dus probeer ik wel bij te blijven. De finish ligt iedere keer een paar meter verder! Misschien kunnen we elkaar blijven attenderen op nieuwe gebieden.
Ik wil graag alle collega's en mijn coach Anja bedanken voor de steun en leuke gesprekken. Er is, zeker in het begin, heel wat af "getwitterd".
23Dingen was voor mij een hernieuwde kennismaking met spelend leren!!