woensdag 19 december 2012

Instagram, deel 2.

En vanmiddag las ik in de Telegraaf:

Mede-oprichter Kevin Systrom van Instagram schrijft in een blogpost dat de dienst luistert naar alle kritiek van de afgelopen dagen en dat het alle verwarring weg zal nemen door specifieke onderdelen van het privacybeleid en de algemene voorwaarden aan te passen.

Systrom benadrukt dat Instagram niet de intentie heeft om foto’s van gebruikers te verkopen. De intentie van de vernieuwde voorwaarden was om gebruikers te laten weten dat Instagram wil gaan experimenteren met innovatieve advertenties. Zo zal Instagram als onderdeel van een advertentie bijvoorbeeld profielfoto’s tonen van gebruikers die een bepaald bedrijf volgen. Instagram zal echter geen foto’s tonen die gebruikers geupload hebben naar de dienst.

Wordt vervolgd.....
Instagram.

Leek me een leuk onderwerp, maar mijn mobiele telefoon is alleen om te bellen!
Vanmorgen las ik in de krant het volgende artikel:

Wie van de cursisten heeft al foto's bij Instagram? Zou dit ook werkelijk gaan gebeuren?

woensdag 12 december 2012

Crowd-funding/ -sourcing/ -surfing!

Bijna twee weken niets aan de Verdiepdingen gedaan, alweer 5 logees in huis gehad voor ruim een week, dus dan heb ik wel wat anders te doen.
Vandaag weer eens bij de andere cursisten gekeken en tot mijn verbazing was er maar een enkele bezig geweest zich te verdiepen in de bovenstaande titel!!
Net als Aafke vraag ik mij af: hoe zou het toch komen dat we er veel minder bezig mee zijn, dan de vorige 23 dingen. We spreken elkaar inderdaad minder, soms heb ik ALLEEN koffiepauze en tijdens de uitlening komt het er niet van. Zijn er nog meer redenen...
Leuk om te lezen dat Sipke en twee anderen een heel "strijdplan"  kunnen opstellen, zonder dat ze bij elkaar aan de tafel zitten
Ik heb wel verschillende artikelen gelezen, maar op de een of andere manier blijft er maar zo weinig hangen. Verder zit ik niet in een management- of marketingfunctie. Niet dat het mij niet interesseert, maar als we crowdfunding en crowsourcing voor de bibliotheek willen gebruiken, dan moet er toch wel iemand de kar trekken, die het behoorlijk goed ziet zitten, bijgestaan door een goed onderbouwd plan en gemotiveerde collega's. Ik maak te weinig uren om dit eens goed uit te pluizen. Wat voor een ander gesneden koek is, is voor mij nog vaak abracadabra.
Las net dat we ons gaan bezig houden met Instagram. Misschien heeft dat mijn interesse.
Veel succes allemaal.