zondag 28 oktober 2012

Twitter

Leuk plaatje, maar ik ben echt geen fan.

Heb de beschrijving gelezen en ik denk wel dat het voor de bibliotheek van belang zou kunnen zijn. Een activiteit promoten, een vaste tijd voor een chat, maar ik zou zelf niet in dicussie gaan met de andere twitteraars. Het is ook niet iets wat ik graag bij mijn werkzaamheden zou willen hebben bij de bibliotheek.
Ik vind het thuis al lastig om alle retweets steeds bij te houden. Heb wel lijsten aangemaakt, maar dan nog..  Op naar het volgende ding!

dinsdag 16 oktober 2012

Hallo Haagse Toren,

ik ben niet uitgenodigd om jouw blog te lezen. Kun je daar wat aan doen?
Hopelijk lees je de mijne wel :).
Dan ook nog maar een klein filmpje van Janieke eind augustus 2012.

maandag 15 oktober 2012

Kort filmpje over de Waterman/Watervrouw.

zondag 14 oktober 2012

Ding 0, of was dit al 1 ?!

Verdorie, dit is al de derde keer, dat ik dit stukje begin,
ben het iedere keer kwijt. Zie nu het woordje opslaan!
Sinds de 23 dingen heb ik mij op mijn werk natuurlijk wel bezig gehouden met computerprogramma's, maar privé ben ik er niet zo mee bezig. Hoewel, nu ik erover nadenk:
internetbankieren, kaartjes voor trein en vliegtuig kopen, buienradar bekijken of mijn regenpak meemoet, adressen en routes opzoeken, filmpje van Dora en kleurplaten zoeken voor de kleindochters, recepten bekijken, informatie uitwisselen met vriendinnen en nichtjes.... Kan nog wel even door gaan.
Ik ben het nog steeds eens met mijn redenatie na de 23 dingen.
De ontwikkeling van sociale media gaat razend snel (de finish haal je dus nooit!) en ik weet niet of ik zin en tijd heb om dat allemaal te blijven volgen.
Hyves heb ik vervangen door Facebook, maar ik zoek het niet iedere dag op.
Ook heb ik via Flickr wel leuke dingen gedaan met foto's en inmiddels hebben we een Ipad en een Ereader. Waar ik in 2010 op onze rondreis door China, nog dagelijks aantekeningen maakte in een boekje, heb ik afgelopen zomer in Canada de Ipad ter hand genomen. Bijna iedere dag een stukje getypt, wat foto's erbij en aan het einde van de vakantie was mijn reisverslag direct klaar!!
Dat vind ik nou leuk.
Ik denk dat we voor de bibliotheek inderdaad meer met Facebook moeten doen. Ik heb gezien dat er een heel rooster voor gemaakt is, wie wanneer zich moet bezig houden met dit medium. Of het werkt moeten we nog maar afwachten. Hetzelfde gevoel heb ik ook bij Twitter, werkt het wel voor de bieb en wie moet zich daar dan mee bezig houden. Googledocs is vast ook wel wat voor ons, maar ik weet niet of daar binnen onze bieb mee gewerkt wordt.
Ik ben niet helemaal negatief hoor en hoop toch weer een heleboel te leren van deze nieuwe Verdiepdingen. Ik volg ook de andere blogs en lees daarin dat sommige collega's er zo makkelijk over schrijven; ik moet me er nog steeds toe zetten. Wie weet gaat het in de loop van de weken wat beter.


zaterdag 6 oktober 2012

Verdiepdingen

Het is twee en half jaar geleden dat ik wat op mijn blog zette, maar in verband met de Verdiepdingen ben ik mijn blog opnieuw aan het opstarten. Gelukkig had ik alle gegevens van mijn weblog, Hyves, Twitter en Flickr in mijn adresboekje staan. Ja, ja, de papieren versie!! Handig hoor!!
Inmiddels weet ik dat er lastpass bestaat, maar daar heb ik me nog niet in verdiept.
Ik wens mijzelf en mijn collega,s heel veel succes toe met deze Verdiepdingen.