maandag 29 juni 2009


Hallo Anja, eindelijk gelukt!! Via jouw Blog opgeslagen in Mijn afbeeldingen en daarna gekopieerd naar mijn eigen Blog.
Nu kan iedereen mijn verdiende award zien!!
Oefening baart kunst, zegt men toch..
Ding 16: Ook met HTML bewerken krijg ik geen filmpje van Youtube op mijn Blog.

zondag 28 juni 2009

Schützenfest 2009.

Dit is een zelf gemaakt filmpje, die ik vanaf mijn computer wel op mijn Blog kan zetten.

Heeft ook iets met muziek te maken. Jammer van dat beetje regen.

Verder niet interessant hoor, jullie hoeven niet te kijken; typisch iets voor een duits dorpje!

Ding 16: soms wel leuk hoor, You Tube, maar ik krijg geen enkel filmpje op mijn Blog. Ben meer dan een uur bezig om wat leuks te zoeken, wat met boeken of bibliotheek te maken heeft en ik ben nog niets verder. Krijg het gevoel dat ik mijn tijd zit te verdoen.

vrijdag 26 juni 2009

Ding 15 en 16: Ben wat aan het proberen; lukt nog niet helemaal ;)
Ik heb thuis en in de auto altijd wel muziek aan staan, Skyradio, 100%NL, WDR4. Ook zet ik regelmatig een CDtje op, wat kan varieren van John Denver, Rene Froger, The Cats, Neil Diamond, Die Vikinger, TOP 2000 enz.. Heel veelzijdig dus. Ik ben niet iemand die met muziek op het hoofd (in het oor) gaat wandelen of fietsen. Podcast of Ipod is dan ook niet aan mij besteed.
Voor de veiligheid is het ook niet aan te bevelen, men hoort dan alleen nog maar de muziek.
Verder heb ik echt geen tijd om bijvoorbeeld een radio-uitzending later te beluisteren.
Zie ook nog niet direkt voordelen voor de bibliohteek.

zaterdag 20 juni 2009


Nogmaals aan het knoeien...

Wil nog niet helemaal lukken.

Moet nog wel even terug halen en blijven oefenen, anders zakt de informatie zo weer weg.

woensdag 17 juni 2009

Ding 14-3: ik heb nog even bij mijn Gmail gekeken en ik denk dat ik eerst mensen uit moet nodigen voor de chat. Ik kan Steven proberen, die bij mijn contactpersonen staat, maar verder wacht ik nog even de lijst af van gmailadressen van mijn collega's. Hoop dat die spoedig komt Anja!
Ding 14-2: Toch doe ik kennelijk iets verkeerds. Wanneer ik een nieuwe tekst maak, verschijnt dat op mijn blog, maar chatten... ho maar.
Ding 14: het is me wel gelukt om een gadget: Chat with Len de Rudder toe te voegen op mijn blog, maar ik ben niet iemand die gaat zitten chatten. Dit fenomeen heeft me nooit zo getrokken. Ik doe het ook niet op MSN en op Hyves. Nu het op mijn blog staat, wil ik het wel eens proberen.
Zie voor de bibliotheek ook niet zo'n voordeel. Er zijn toch genoeg andere manieren om met collega's in contact te komen. Succes allemaal met IM!

dinsdag 9 juni 2009

Ding 13: Ik ben wat gaan stoeien met Google Docs en het lijkt me voor de bibliotheek wel handig om er mee te werken. Ik heb twee documenten er op gezet, alleen nog niet zichtbaar voor het hele web, en een paar collega's om commentaar gevraagd. Ik weet dus nog niet of het werkt, want ik heb nog geen antwoord terug. Succes allemaal met het 13e ding.

maandag 8 juni 2009

Wiki!!
Door de blogs te lezen van collega's ben ik er inmiddels achter, wie er reclame maakt voor Pension Hunaustuben. Heel leuk Hopper!!
Ik zal, wanneer ik in de oefenpagina kan komen, wat informatie veranderen, want per 1 juni zijn er wat gegevens veranderd. Heb begrepen, dat jij er ook niet in kon komen. Ik zal proberen op de blog van Hopper een reactie te plaatsen.

woensdag 3 juni 2009


Ding 11: dit vond ik nou aardig om eens te lezen. Tsjonge wat een mogelijkheden!! Voor het eerst zie ik, binnen de 23 dingen, van de wiki's wel het nut in voor de bibliotheek. Misschien te gebruiken voor het schrijven van handleidingen en voor het maken en wijzigen van notulen.

De laatste keer dat ik de notulen maakte en weer moest wijzigen, leek mij die werkwijze nogal dubbelop. Dus wie weet... iets voor ons intranet.

Obdeventer heeft een leuke en overzichtelijke wiki-pagina, waar lezers via een link naar toe worden verwezen. Ziet er goed uit.